top of page

Saldēšanas iekārtas

Saldēšanas iekārtas apkope ir būtiska, lai nodrošinātu uzticamu darbību, zemu elektroenerģijas patēriņu un ilgu kalpošanas laiku. Neatkarīgi no tā, vai tā ir komerciāla saldēšanas kamera, ledusskapis, vitrīna vai saldētava, regulāra apkope novērš dārgus bojājumus un pārtikas bojāšanos.

Image by Bernard Hermant

Ko ietver saldēšanas iekārtas apkope?

1. Siltummaiņa (kondensatora un iztvaicētāja) tīrīšana

  • Kondensators parasti atrodas ierīces aizmugurē vai apakšā.

  • Netīrs kondensators pārkarsē kompresoru un samazina dzesēšanas jaudu.

  • Jātīra vismaz reizi 3–6 mēnešos, komerciāliem risinājumiem biežāk.

2. Durvju blīvējumu (gumiju) pārbaude

  • Nolietotas vai netīras gumijas ļauj siltumam iekļūt kamerā → kompresors strādā vairāk.

  • Jātīra regulāri ar siltu ūdeni vai vāju dezinfekcijas līdzekli.

3. Temperatūras un termostata pārbaude

  • Pārbauda, vai iekārta sasniedz un uztur uzstādīto temperatūru.

4. Iztvaicētāja un ventilatoru pārbaude

  • Jānodrošina, lai nekas neaizsedz gaisa cirkulāciju.

  • Jātīra ventilatora lāpstiņas, lai novērstu trokšņus un dzesēšanas problēmas.

5. Kondensāta novades sistēmas pārbaude

  • Aizsprostota caurule var izraisīt ūdens uzkrāšanos vai pat izplūšanu ārpus ierīces.

6. Dzesētājvielas (freona) līmeņa pārbaude

  • Samazināts līmenis → slikta dzesēšana, kompresora pārslodze.

  • Šo drīkst veikt tikai sertificēti aukstuma tehniķi.

7. Kompresora darbības un spiedienu pārbaude

  • Mērījumi ļauj noteikt, vai sistēma darbojas normāli vai tuvojas defektam.

Ieteicamais apkopes biežums

Ieteicamās apkopes biežums

Reizi ceturksnī (4x gadā)

Image by Brian Kairuz

Kļūsti par mūsu klientu!

bottom of page